Pelajar Melayu Di Jepun Ni Bagi 25 SEBAB Sbb Dia TAKMO Blk Malaysia. #19 Paling KELAKAR !!!

| February 28, 2017 | 4 Comments

Pelajar Melayu Di Jepun Ni Bagi 25 SEBAB Sbb Dia TAKMO Blk Malaysia. #19 Paling KELAKAR !!! | OLEH FB ONESY KUN. Terkadang ada kenalan bertanya nak duk Jepun sampai bila.. Apa plan lepas grad? Nak kerja dekat mana? ‘Baliklah cepat’..

Bila aku jawab taknak balik Malaysia nak stay Jepun lama sebab sini best, ramai yg suka menyindir aku ‘lupa daratan’ , ‘tak rindu keluarga’ , ‘lupa kawan’ , ‘bajet da jadi org jepun’ , ‘duk negara maju dah tak pandang kampung’ etc..

Biarlah aku berterus-terang. Jujur, aku memang takde jawapan untuk sindiran2 ni, cuma nk ajak korang berkhayal seketika. Cuba bayangkan apa perasaan korang kalau kehidupan korang hari-hari mcm bawah ni :Sumber: Debatmalaysia.com

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH INFORMASI

About the Author ()

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Zubir Md.Zin says:

    Itulah kehidupan yang pernah dilalui oleh para2 sahabat r.a. kerana akhlak mereka yang baguslah maka islam telah tersebaar hampir sweluruh dunia.Akhllak mereka 100% berlandaskan aLQuran.Hingga bangsa china pun tertarik dengan mereka apabila Saad bin Wakhas dan beberapa orang sahbat pergi berdakwqh ke china.Hqmpir 400 tahun china diperintah oleh orang2 islam.Beberapa orang dari bangsa china yang bijak pandai telah lari ke satu tempat yang jauh yang sekarang ini di panggil Jepun.mereka telah bawa bersama mereka akhlak yang diwarisi dari para sahabat.Sebab itu sampai sekarang akhlak sahabat(yang berlandaskan Quran) tetap terpelihara sampai sekarang.

    Kalau kita nak kembalikan akhlak para sehabat dalam diri kita,yang paling penting kita kena kuatkan iman(yakin/akidah yg betul,takwa,syukur sabar,ikhlas,tawaduki dll.Bersihkan hati dulu dari sifat buruk,syirik,takabur,riak,sombung dll.

    Mari kita berlajar iman dan buang sifat buruk dengan mujahadah ,Keluar jalan Allah 3h,40hari.4 bulan.

  2. halfey says:

    Setuju dgn pendapat brader ni cuma no. 22 tu bagi aku tak berapa betul. Menteri & ahli politik Jepun ni pun boleh tahan jugak sengalnya dan ada jugak keluarkan kenyataan yg bukan-bukan atau perkenalkan dasar/peraturan yg tahapehape.. Cuma diorang setakat ni takde la capai level 99 cam menteri2 kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *