Isteri Buka Aib Suami. Kantoi “Makan Luar ” Di Dalam Rumah. Tindakan Isteri Buat Terasa GILA !!!

| June 12, 2017 | 0 Comments

Isteri Buka Aib Suami. Kantoi “Makan Luar ” Di Dalam Rumah. Tindakan Isteri Buat  Terasa GILA !!! | Bkn sy nk mengaibkn suami sy mcm mn buruk pn dia suami sy cm sy confused je apa yg trjdi dlm umah tngga sy skrg..dan apa perlu sy buat.Sy memang istri kedua..1 hal yg paling sy benci sjak sy dara lg..tp akhr nya sy trkena sndiri..

Gambar Sekadar Hiasan

Itu pn stlh suami tipu sy..dan mmng kebodohan sy sbb senang d tipu nya..sbb sy dan dia kenal 5 tahun kat tmpt keje(ok skip la psl tu sbb srgkali sy amat mnyesali kbodohan sy tu)

Masa brcinta smua indah. Hangat aje..smpai bbrp kali dia pujuk nk mngawini sy,awalnya sy tknak sbb sy rasa dia trllu tua bg sy..smpai akhirnya
Sy dan suami menikah kat smpadan thai 2 tahun ..jarak umo kami 20tahun lbh..sy baru 28 tahun.

Dan ramadhan taun lepas,bbrp bulan stlh menikah,baru sy tau yg dia ada istri dan jumlah 4 orang anak yg ia rahasiakan slm ni.. allah tunjuk sume kat sy dngn cr yg x d sngka2..sy mngamuk..sy amat trluka Stlh dpt tau,tp suami mmujuk sy dia ckp kalau dia jujur pn sy tk akan terima dia dan dia tk akan dpt kn sy..mati2 dia pujuk..mcm2 dia ckp ini itu.mesej bg sy luluh..mula2 sy nk akhiri aje,tp sy berat hati mmandangkan baru je brgelar istri & sy fikir pn sbb maybe Allah dan jodohkn sy dngn dia kn.baru sy tau dia ada istri stlh sy pn jd istri dia.

So pelan2 sy cuba nk terima dia.
Sy tanya dia bila dia nk ngaku kat istri dan anak2 nya,sy taknak sy sorang di label perampas or etc..sbb anak2 nya dh pn sume dewasa.
Dia ckp tnggu masa nya ..sabar dl.

So selama brjalan waktu,nampak nya dia still tknak ambik action..dan apa sy kenangkan..dia sprti tk segan menunjuk kat sy yg dia ada family tu dia tk jaga hati sy,mula la dia tunjuk perangai..dia tk kesah perasaan sy.

Hari2 dia balik umah dia.balik kat sy 1mmggu 1x tu pn 1mlm aje..mn ckp ms nk brbual sdgkn dtg pn petang..sok tngah hari nk balik lg.mcm sy kena rela aja sbb sy tau dia ada family..rasa x adil je aplg masa raya..Tuhan aje tay sakitnya sy..dia beli kue raya untuk di bawa balik tp sy dia tak belikan..dia belanja baju hr raya 1family..tp untuk sy..malam syawal pkl 10mlm baru dpt pi beli..rasa tak adil bg sy sbb sy sorang rasa sakit sbb bini 1st & anak2 tk tau so diame x rasa sakitnya tp diame pn xpatut d salahkan.

Makin hari,makin menjadi..kali kedua sy putuskan tekad nk brpisah..biar sy kembalikn dia kat family dia,tp sy di sahkan mengandung! Sy pn fikir maybe allah msh nk kn umahtangga ni jgn runtuh.
Tp rupanya bakal anak yg sy ingat dpt mmpererat lg kasih syg antara kami..

Dia makin mmjauh dr sy..makin tak pedulikn sy..dh hmpir brbulan xprnh call apape mesej je..tu pn kdg 1mnggu x mesej..pdhl 1 tmpt keje.kalau pnting sgt baru sy dtg in tmpt dia.
Dia lngsg x pduli bakal anak dia ni..zuriat dia..darah daging dia..xprnh tanya sy alah,sy sakit,prkembangan baby..beli brg baby..check up pn sy gi sndiri..prnh 1x dia tmn dia marah sy sbb scan tiap2 bln jd bill mahal pdhl baru rm 80 je plg mahal bayar tu pn dia bayar separuh aja sbb sy tipu bayar hanya rm 40 aje dia merepek ckp mahal..sy trkejut.

Dia mcm dh kedekut sgt lain dngn dl,
Memang la sy akui dia skrg susah sbb anak2 smua sekolah U..yg sorang belaja kat luar negara dpt beasiswa.bnyk dia kena tnggung.tp masa tu sy pn keje..sume sy tnggung sndiri sebulan dia bg nafkah rm 100 aje.tp sy terima aja..janji dia ada tnggungjwb.

Smpai la kandungan sy masuk 6bln,sy dh tak tahan rasa mcm ni..tmpt keje pn xbg sy ngandung so sy kena balik kg kat hujung Malaysia.. (selama dngn dia sy merantau bekerja di semenanjung).
Sbnrnya berat lngkah sy nk balik,tp sy risau melahirkn dsini tkde family tlg jaga baby,brpantang.so trbaik nya sy balik kg.

Masa last sy nk balik tu kami gaduh besar ntah ke brp kali sbb brp kali pula sy mnta cerai..dulu tiap kali sy mnta cerai dia akan pujuk sy..mesej..tp mlm tu..dia marah sy dia ckp dia ngaku yg dia xmampu bristri 2 dan bg dia sy bkn typikal pempuan sesuai jd madu sbb sy sll menuntut sprti sy sorang aje istri dia.ay trgamam.dan pahitnya brmadu sy je yg rasa,jauh sgt dr adil..tu pn dia yg paksa sy jd madu.kalau sy tau sy taknak korban kn idup sy masa muda sy nk brmadu/jd madu.

Skrg ni dekat 1bln sy kat kg..sehari dua dia msh mesej tu pn sy mesej dia dl..sy mnta dia call sy dia tk layan.smpai la skrg dia tkde lngsg mesej/call sy..sy pn mnunggu je dia cr sy ada sy mesej dia merepek dia tk bls.
Sy ingat start sy mnta bank in nafkah sy masa dia gaji trs dia senyap xnk layan sy..allahu sakitnya hati sy.Sy pn perlu duit untuk sambung hidup sbb sy tk keje lg dan brg baby tk beli lg ada pn yg kawan2 sy bagi ms keje.

Skrg ni sy tngh kuatkn diri walapn kdg sy rebah.
Kurang apa sy dah korban segalanya bt dia.smpai sy rela berpindah agama ikut dia..tp dia buat sy trkapai kapai sparuh jln camni.
Dia dh hancurkn idup sy..masa dpn sy..dia tk peduli lgsg kat sy dan nasib sy.apa tak takut dngn kifarah Allah sbb 2 org anak dia pn perempuan yg kejap lg d pinang org.

Skrg sy brpikir mcm mn nk sambung idup..dngn 1 nyawa baru dlm perut sy yg kena sy prjuangkan hidupnya kelak.
Nasib baik parent sy msh terima sy..
Masa parent sy mnjenguk sy ke semenanjung ada

Kejap jumpa dia tnya bila nk dtg kg..dia ckp psti dtg nti dia pn ada ckp sy nti sy brsalin dia dtg..tp mungkinkan??sy dh tk brharap.

Tiap2 sembahyang sy brdoa spy d beri kekuatan..dan sy mohon kat Allah smoga di lembutkn hati suami sy.sy amat trkilan masa ramadhan ni sikitpn tk ingat ay tkde perhatian wlaupn 1 msj..dl prnh sy complain dia ckp sy busuk ati la apa la..apa tidaknya hati sy manusia biasa sy akan fikir bukan2..dia bahagia happy dngn family dia..sy berendam air mata dngn bakal anak sy.

Sy kena terima yg dia tak ikhlas kat sy maybe kahwin sy sbb nafsu.
Sy kena terima yg dia dh buang sy dan bakal anak sy. Dia buang sy masa sy mengandung anak dia ya Allah..!
Sll sy usap perut sy pujuk baby..kasian dia..tk tau siapa ayah dia.
Kalau trkenang kn sy rasa mcm nk gila..tp tu hakikat sy dpt.
Skrg kat kg ada kawan masa kat curch nk tlg sy keje tmpt dia keje tp syarat xleh pakai tudung..dan tmpt tu cam tmpt enjoy..sy riso sy kmbali kpd diri sy yg dl.
Tp sy prlukan kerja untuk idup sy dan anak sy kelak..sy tk mngkn keje jauh tnggl anak sy msh kecik.

Sumber : KisahRumahTangga

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *