Mak Mertua “Over”. Sepatutnya Giliran Isteri Balik Raya. Perbuatan Suami Buat Ramai TERDUDUK !!!

| June 19, 2017 | 0 Comments

Mak Mertua “Over”. Sepatutnya Giliran Isteri Balik Raya. Perbuatan Suami Buat Ramai TERDUDUK !!! | Kisah saya mengenai keluarga mertua dan juga peranan seorang suami dalam membela kepentingan isteri dan anak anak bila balik kampung.saya dan suami dah 10 tahun kahwin dan dikurniakan 2 orang anak, seorang baru saja lahir.

Gambar Sekadar Hiasan

Kisahnya tahun ini merupakan turn untuk beraya di rumah mak ayah saya dan tiada masalah apa sehingga saya selesai pantang…btl2 pada hari ke hbs pantang suami saya tiba tiba menyuarakan hasrat untuk balik kampung.bila ditanya lebih lanjut rupanya maknya sudah mula suara tak puas hati tak balik kampung sedangkan tahun ini memang turn beraya di pihak saya.

Untuk pengetahuan saya bersalin operate dan doktor tak galakkan saya travel lebih 2jam so sya kenala naik flight dr kl ke kelantan.sebab sya fikir nak jga hati suami dan mertua sya iyakan jela.suami xde pun nak bantah mak sedangkan sakit operate bini ada lg dan pantang ngam2 habis.

Last minit tiket flight sje masa puasa dah rm700 pegi balik (duit saya sbb suami takde duit).smpi kat kampung pula benda yg saya tkt mula berlaku.semua nak pegang baby dan main main dgn baby.baby saya semangat untuk umur sebulan lebih dan disebabkan ni bnyk yang pegang baby mcm dh kuat usia 3 bulan.siap bangunkan dr tidur sebab nak main.baby dh banyak kali mengamuk sbb kena kacau tidur.

Bila start menangis semestinya semua lepas tgn.bila di kampung ramai org saya faham akan bising dan riuh tapi ada yang boleh dikawal (contoh mcm mainan mercun selepas 10mlm).ni jga satu hal suami saya tak larang atau hadkan keluarga yang dari terlalu banyak pegang2 baby.


Blk kmpng last min,sndiri takde duit guna duit isteri, dan tak strict bila keluarga nak main2 dgn baby.si menantu tak mampu nak cakap apa2 kalau si suami pn dah benarkan.
Ni belum lagi crite bab bg duit raya dkt keluarganya pn guna duit saya jg….

Sumber : KisahRumahTangga

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *