PlayBoy “Tebuk” 5 Wanita Ingin Kahwin Gadis Suci. Tindakan Gadis Ini Buat Ramai TERPANA !!!

| June 27, 2017 | 0 Comments

PlayBoy “Tebuk” 5 Wanita Ingin Kahwin Gadis Suci. Tindakan Gadis Ini Buat Ramai TERPANA !!! | Sy dh 26 tahun. Mmg umur mcmni dah fikir utk kawen. Tp sy jenis susah nak terima lelaki sebagai teman istimewa kalau awal2 lagi sy dah tak tertarik dgn lelaki tu. Tak dinafikan, ade la bbrp org yg tackle sy, tapi semua sy tolak wlupun semua baik2.

(Gambar Sekadar Hiasan)

Nk dijadikan cerita, tahun lepas sy jumpa balik kawan sekolah yg dh lama tak jumpa. Mase jumpa tu, sy tgk dia jenis sempoi je n sy mmg tertarik pd sifat sempoi dia. Dlm diam rupanya dia syok dkt sy jgk. Lps drpd tu, kami bkawan & 2,3 bulan lepas tu kami declare as a couple. Dia ada ajak kawen & mmg ada plan utk kawen tp ye lah, kami masih usaha kumpul duit, keje pun biasa je gaji tak banyak mana & dia bukan anak org yg senang sgt. Sy mmg hepi dgn dia. Gurau2 sindir dh jd kebiasaan.

Tapi.. one day tu, dia ada3 bgtau sy kisah silam dia. Dia cuba jujur dgn sy. Minum, club, tak pernah solat & check in dgn bekas2 kekasih tu dah jadi biasa bg dia satu ketika dulu. N last dia check in dgn girlfriend dia, baru je few months sebelum jumpa sy tahun lepas. Masa jumpa sy tu, dia dah putus dgn girlfriend dia.

Sy ada tny jugak, brp ramai kekasih dia dh tebuk. Dia taknak jawab. Katanya cukup sekadar dia jujur masa silam dia tp tak perlu sy tau lebih. Tapi sy paksa2 dia, ade lah lebih dari 5,6 org. Masa tu tergamam betul sy. Tp masa tu jgk, hati dah mula sayang. Sy mmg tak pernah disentuh mana2 lelaki pun. Even tangan pun sy tak pernah bagi lelaki pegang.

Mulanya, sbb sayang, sy cuba terima kekurangan dia & kejahilan dia. Sy cuba support dia utk berubah. Sy suruh dia tinggalkan semua yg mendorong ke arah zina & maksiat. Ye, dia cakap mmg dia nak berubah. Lepas sy kenal dia dah setahun ni, mmg dia dah tak buat lagi dh benda2 tu (sbb biasa dia buat dengan girlfriend dia je). Sy percaya dia tak buat lagi dh. Dia pun skrg dah mula solat cuma kdg2 ada la terbabas jgk.

Dah setahun sy cuba terima dia. Tp makin lama, perkara lampau makin menghantui sy. Ye, dia mungkin dh berubah tp sy asyik terfikir, kalau sy kawen dgn dia, macamana keturunan2 sy nanti? Ade ke anak2 yg akan ikut perbuatan terkutuk dia dulu tu? Boleh ke sy hadapi n lupakan kisah silam dia lepas kawen nanti? Boleh jamin ke lepas kawen dia takkan ‘makan luar’? Boleh ke dia jadi imam solat n ketua keluarga yg baik nanti? Boleh ke dia bimbing sy? Sebagai pempuan dah tentu kita nak lelaki yg boleh bimbing kita dunia akhirat kan?

Macam2 bermain dlm fikiran sy. Keliru n dilema sy dibuatnya. Nak dilepaskan syg, nak digenggam takut sakit kemudian hari. Dia pun sangat2 sayangkan sy. Dah taknak cari lain katanya. Sy tau dia jenis setia dgn sorang je dlm satu masa. Sy risau kalau sy tinggalkan dia, dia akan terjerumus balik dlm kancah zina n dosa bila dh jumpa pempuan lain nnti. Sy taknak dia jadi mcm dulu dah.

Sy tau, mesti akan ada yg kata ‘istikharah lah’. Ye sy tau itu salah satu cara. Tp korang semua ade ke apa2 nasihat pd sy? Korang rasa perlu ke sy teruskan perhubungan dgn dia? Kalau family sy tau dia dulu macamana, sah2 family sy akan tolak dia. Tp sy n dia mmg ada plan utk kawen n kehidupan lps kawen nnti. Cuma sekarang sy keliru sgt. Kdg2 sampai tak boleh tido sy fikirkan hal ni. Sy sayang dia. Tp sy tak pasti sy mampu hidup dgn dia or tak lepas kawen nnti. Sy tak pasti dia pilihan yg betul atau tak.

Sumber : KisahRumahTangga

 

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *