Tradisi Sejak 160 Tahun. Video Solat Terawih Sambil BERJOGET Buat Ramai TERKEJUT !!!

| June 19, 2017 | 0 Comments

Tradisi Sejak 160 Tahun. Video Solat Terawih Sambil BERJOGET Buat Ramai TERKEJUT !!! | Video ibadah sunat yang dilakukan dalam masa tujuh minit itu mencetuskan pelbagai reaksi dan perbincangan hangat di media sosial ekoran begitu bertentangan dengan rukun Islam.

Gambar Sekadar Hiasan

Apa yang lebih memeranjatkan, ibadah solat Tarawih kilat ini telah dilakukan sejak turun-temurun selama beberapa generasi dan diamalkan di masjid sama sejak 160 tahun yang lalu.

Kini, sebuah lagi amalan pelik cara bersolat daripada segelintir masyarakat Indonesia berjaya dirakam dan kini heboh diperkatakan di media sosial.

Menerusi rakaman, ia menyakskan puluhan jemaah wanita dan lelaki sedang berjoget di dalam sebuah masjid, berkemungkinan besar kejadian ini terjadi ketika solat Tarawih.

Kesemua jemaah turut melaungkan suatu “kalimah” atau perkataan secara serentak namun tidak begitu jelas sebutannya di dalam video itu.

Netizen yang menyaksikan video itu menganggap perbuatan tersebut sebagai ‘sesat’ kerana cara solat seperti itu bukan ajaran Islam.

“Biasa la Indon memang banyak ajaran sesat sukar nak dibendung…kawin lain-lain agama pun boleh suami islam wife kristian…Masyaallah,” tulis Azahar Nasir.

“Indonesia merupakan negara yang paling ramai umat islam di dunia namun sayang pihak agama di sana tidak membendung gejala islam songsong yang banyak berlaku. Itu lagi bahaya. Akan timbul puak-puak dalam agama islam itu sendiri,” kata Kamsan Talib.

Dalam Islam, solat hendaklah dikerjakan dengan tertib, mengikut aturan, turutan atau urutan seperti yang dahulu didahulukan dan yang kemudian dikemudiankan.

Sumber : MYNEWSHUB.CC

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Tags: , , , ,

Category: KISAH PELIK

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *