Kematian Wanita Diratapi. Demi Pulih MARUAH. Puncanya Buat Ramai TERPANA !!!

| July 11, 2017 | 0 Comments

Kematian Wanita Diratapi. Demi Pulih MARUAH. Puncanya Buat Ramai TERPANA !!! | Seorang wanita berusia 19 tahun itu telah dihukum mati di Pakistan selepas dia dituduh oleh sepupunya kerana merogol beliau. Wanita itu berkata dia sedang tidur di rumah keluarganya di Rajanpur, di wilayah Punjab pusat negara itu, apabila serangan itu berlaku.

Gambar Sekadar Hiasan : Sumber : Google Images

Beliau melaporkan kejahatan kepada ( Panchayat ) makhamah kampung yang tidak iktiraf,  puak ini  yang beroperasi di luar sistem keadilan rasmi di kawasan terpencil di negara ini, tetapi diberitahu dia sengaja mengoda penyerang.Pegawai daerah, termasuk bapa perogol yang dituduh itu, maka didapati bersalah kerana zina dan mengisytiharkan dia, atau berzina, lapor Express Tribune.

Akibatnya remaja ini yang dijatuhi hukuman mati sama ada direjam atau akan dijual, menurut Hindustan Times dan Tribune. Majlis ini telah memilih tiada tindakan perlu diambil terhadap perogol yang didakwa itu. Pada hari berikutnya wanita dan bapanya pergi kepada polis, yang kini telah melancarkan siasatan rasmi.

Waran tangkap kini telah dikeluarkan untuk ahli-ahli majlis puak, dan wanita itu dibawa ke tempat perlindungan dari kampung ini. Kari diisytiharkan Wanita sering dilaksanakan oleh keluarga mereka sendiri dalam apa yang dipanggil pembunuhan maruah untuk memulihkan reputasi mereka. Satu lagi waran juga telah dikeluarkan untuk perogol yang dikatakan itu, laporan media tempatan.

Sumber :Mail Online

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , ,

Category: KISAH DUNIA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *