Allahuakbar !!! Dato Vida Mahu Beri “GANJARAN ISTIMEWA” Kepada Pelajar & Kakitangan Pusat Tahfiz Kebakaran !!!

| September 22, 2017 | 0 Comments

Allahuakbar !!! Dato Vida Mahu Beri “GANJARAN ISTIMEWA” Kepada Pelajar & Kakitangan Pusat Tahfiz Kebakaran !!! | OhBuian – Setiap musibah yang dihadapi Allah akan gantikan yang  lebih baik. Perancangan Allah itu adil. Alhamdulillah, ada ‘hadiah” dari Datuk Hasmiza Othman atau dikenali Datuk Vida.

INSIDEN kebakaran kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah (DQI) di Jalan Keramat Ujung akibat perbuatan khianat sememangnya meruntun hati ramai pihak. Pengasas syarikat produk kecantikan Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Hasmiza Othman berhasrat untuk membawa 18 pelajar yang terlibat untuk menunaikan umrah dalam masa terdekat.

Keputusan Datuk Vida itu dibuat selepas menerima cadangan netizen apabila ditanya langkah yang perlu beliau ambil bagi menghilangkan kemurungan semua pelajar terbabit.

“Saya ingin mengambil mereka sebagai anak angkat saya dan membawa mereka semua ke rumah saya di Ipoh, Perak selama sebulan untuk menghilangkan trauma dan menenangkan mereka selepas terlibat dalam kebakaran.

Menurut beliau, hanya mereka yang pernah terlibat dalam kejadian kebakaran akan memahami dan beliau sendiri pernah kehilangan anak yang terkorban dalam kebakaran dahulu.

Lapan kakitangan pusat tahfiz itu akan turut serta mengerjakan umrah bersama mereka. Selain pakej umrah itu, beliau juga bercadang untuk membawa semua mangsa untuk bercuti bagi merawat trauma kanak-kanak terbabit.

Sumber : suara.tv

Tags: , , , ,

Category: KISAH SOSIAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *