Salah Hantar Mesej atau Gambar Kat Whatsapp ? Boleh ‘Unsend’ Tapi Dengan Syarat !!!

| September 16, 2017 | 1 Comment

Salah Hantar Mesej atau Gambar Kat Whatsapp ? Boleh ‘Unsend’ Tapi Dengan Syarat !!!| Ohbuaian -Seiring dengan perkembangan teknologi. Pelbagai penambahbaikan dilakukan bagi memastikan pengguna berpuas hati. Ini langkah terbaru dilakukan oleh Whatsapp apabila memperkenalkan ciri baru.

Ni lah perkara paling best mengenai Whatsapp apabila aplikasi itu akan memperkenalkan ciri baru. Pengguna Whatsapp boleh unsend sekiranya tersalah hantar mesej atau gambar. Tapi mesti ada syaratnya. Syaratanya, dalam masa 5 minit sahaja dan penerima mesej belum lagi membuka mesej tersebut.

Ciri baru ini diberi nama Delete for Everyone. Jadi, Whatsapp akan delete atau remove semua jenis mesej yang kita tak jadi hantar bergantung kepada dua syarat di atas tadi okay ?

Laporan bebas bahawa butang ingat atau menarik akan membolehkan pengguna memadam perkara yang telah anda hantar. Juga, butang balik akan berfungsi dengan semua jenis mesej seperti GIF, video, teks, dokumen dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, mesej yang dihantar dalam masa 5 minit bingkai hanya boleh dipadamkan. Ciri ini akan tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Laporan yang sama juga menyatakan bahawa hanya mesej yang belum dibaca dapat ditarik balik.

“WhatsApp telah menambahkan dalam beta kemungkinan untuk mengedit mesej yang telah anda hantar. Ia sebenarnya dilumpuhkan secara lalai dan sedang dalam pembangunan,” membaca tweet sebelumnya dari laman web ini.

WhatsApp adalah aplikasi sembang popular dengan lebih daripada 1.2 bilion pengguna aktif di dunia hari ini. Aplikasi sembang ini mengeluarkan pelbagai kemas kini dengan aplikasi terbaharu WhatsApp. Perkhidmatan sembang secara rasmi mengumumkan bahawa ia kini sedang menguji alat baru yang akan membolehkan perniagaan untuk berhubung dengan pengguna dengan mudah.

Ia mengatakan bahawa alat baru sedang diuji melalui program perintis tertutup dengan BookMyShow dan 1mg. “Membangun dan menguji alat baru melalui aplikasi Perniagaan WhatsApp percuma untuk syarikat-syarikat kecil dan penyelesaian perusahaan untuk syarikat besar yang beroperasi secara besar-besaran dengan asas pelanggan global, seperti syarikat penerbangan, laman web e-dagang, dan bank,” tulis syarikat itu jawatan blog.

Sumber : Erafm via MailOnline via indiantoday

Tags: , , , ,

Category: KISAH INFORMASI

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *